Tinkamai prižiūrima oda yra patvari paviršiaus medžiaga

Paskelbta: person Paskelbė: TS, Sonax, Kaha comment Komentarų: 0 Peržiūrų: 1693

Odinės automobilio sėdynės yra svarbi detalė daugeliui vairuotojų, kai svarstoma apie naujo automobilio pirkimą. Oda yra geras pasirinkimas sėdynių medžiagai daugeliu atžvilgių, nes ji atrodo prabangiai ir yra labai patvari, kai tinkamai prižiūrima. Kad odos paviršiai būtų švarus, nepažeistas ir elastingas, jis turi būti reguliariai prižiūrimas naudojant tinkamus produktus.

Kokia tai oda?

Neskubėkite odinio salono valyti su kondicionieriais, sužinokite, kokie iš tikrųjų yra jūsų automobilio "odiniai paviršiai". Yra trys odos variantai: oda (natūrali oda), oda su apdorotu paviršiumi ir dirbtinė oda.

Praktiškai dauguma odos apmušalų automobiliuose dabar yra oda su apdorotu paviršiumi. Paviršiaus apdorojimas aiškiai pagerina odos ilgaamžiškumą, todėl ji puikiai tinka sėdynių paviršiui. Tikroji oda, arba superfici oda, dabar dažniausiai naudojama tik specialiuose automobiliuose ir kai kuriuose prabangiuose automobilių modeliuose.

Apdorotoje odoje viršutinė dalis yra spalvos ar poliuretano sluoksnis, kuris užkemša odos poras ir apsaugo nuo nešvarumų, bet ir priežiūros priemonių absorbcijos. Tačiau priežiūros priemonės palaipsniui įsigeria, o tai keičia odos savybes. Jei oda su apdorotu paviršiumi pradeda jaustis sausa ir šiek tiek sukietėjusi, jai bus naudinga odos "maitinančiosios medžiagos".
Svarbu! Visi odos priežiūros produktai visada turėtų būti išbandyti pirmiausia ant mažai matomų paviršiaus.

Kaip prižiūrėti odinius paviršius

1. Pradėkite nuo siurbimo

Paviršiaus švarumas yra svarbiausia odos priežiūros dalis, nes abrazyvinės purvo dalelės sunaikina odos paviršių. Todėl prieš naudojant valiklis pravartu pradėti priežiūrą nuo siurbimo, kad būtų pašalintos šiukšlės.

2. Nuvalykite su SONAX PROFILINE Leather Cleaner putomis

Sonax PROFILINE serijos odos valiklio putos efektyviai valo net lipnius nešvarumus nuo odos apmušalų. Užpurkškite putas ant šepečio arba tiesiai ant apdorojamo paviršiaus. Šepečiu švelniai paskleiskite, smarkiai netrinkite. Trynimas gali sugadinti odą, todėl svarbu leisti medžiagai atlikti valymo darbus. Nuvalykite valymo putų perteklių su skudurėliu.

3. Apsaugokite su SONAX PROFILINE Leather Care

Kai oda buvo kruopščiai išvalyta, atėjo laikas paviršiaus apsaugai. SONAX PROFILINE Leather Care yra kreminis odos kondicionierius, tinkamas prižiūrėti ir apsaugoti tiek naują, tiek seną odą. Odos priežiūra pagyvina odos spalvą, palieka paviršių minkštą ir apsaugo nuo UV spindulių. Jis taip pat apsaugo nešvarumus nuo prilipimo, todėl reguliarus šios medžiagos naudojimas palengvina valymo sąlygas. Nepalieka riebaus sėdynių paviršiaus. Kreminė medžiaga dedama plonu sluoksniu ant odos paviršių, kol po plovimo jie vis dar drėgni. Lengvas masažas padės įsisavinti medžiagą. Pavyzdžiui, minkšta vaško paskleidimo kempinėlė, puikiai tam tinka. Galiausiai leiskite tinkamai išdžiūti. Jei medžiaga nėra absorbuojama, galite ją nuvalyti mikropluošto šluoste.
Svarbu! SONAX PROFILINE Leather Care odos priežiūros priemonė netinka anilinui ar zomšinei odai. Odinės sėdynės ir paviršiai turėtų būti valomi ir apsaugomi maždaug keturis kartus per metus.

Komentarai

Komentarų nėra!

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus paskelbtas. Privalomi laukai yra pažymėti*
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
To top

Naujos paskyros registravimas

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba atstatyti slaptažodį