Kada reikėtų keisti stiklo valytuvus?

Paskelbta: person Paskelbė: Kaha, TS comment Komentarų: 0 Peržiūrų: 2556

Pasibaigus žiemai pats laikas įvertinti stiklo valytuvų šluoteles.

Nebūna lengvos žiemos. Kartais tą pačią dieną oro sąlygos gali pasikeisti drastiškai. Ryte iškrinta keli centimetrai sniego, o po pietų jau lyja. Taigi valytuvams darbo netrūksta. Ateinant pavasariui pats laikas patikrinti ar nereikia valytuvų šluotelių keisti naujomis.

Sniegas, ledas, kelio druska ir purvas labai apkrauna valytuvų šluoteles, jos gali stebėtinai greitai susidėvėti. Dabar, kai diena pamažu ilgėja, o saulė šviečia žemai, daugelis vairuotojų pastebi, kad valytuvai valydami palieka dryžius, o priekinis stiklas tarsi pasidengia migla. Taigi pats laikas apžiūrėti valytuvų šluoteles ir, jei reikia, pakeisti naujomis.

Kada laikas keisti valytuvų šluoteles?

Dryžuotas, netolygus valymo rezultatas automatiškai nereiškia, kad valytuvų šluostės yra susidėvėjusios. Nedaug vairuotojų prisimena būtina reguliariai valyti valytuvų gumeles, todėl dažnai vien tik kruopštus valytuvų nuvalymas skudurėliu ir langų valikliu labai pagerina vaizdą.

Be to, verta patikrinti, ar ant priekinio stiklo nėra dėmių, trukdančių valytuvams veikti. Jei stiklas turi kietų, storų dėmę, jos pakels valytuvą nuo stiklo kiekvieną kartą, kai judės pro tą vietą, o tai natūraliai atsispindės valymo rezultate. Tokios dėmės gali suplėšyti ir gumines valytuvų šluosčių dalis, todėl verta kuo greičiau jas nuvalyti nuo stiklo paviršiaus.

Jei atidžiau apžiūrėjus valytuvų gumelės yra įplyšusios arba valymas nepagerėja net ir nuvalius valytuvą, verta valytuvus pakeisti naujais. Jei važiuojate daug, valytuvų šluostės dažniausiai susidėvi maždaug per metus.

Berėmiai valytuvai puikiai tinka žiemos orams

Bosch Aerotwin berėmių valytuvų šluostės idealiai tinka šiaurinėms sąlygoms.

Pavyzdžiui, Bosch asortimente galite rasti berėmių Aerotwin valytuvų, kurie puikiai tinka šiaurinėms oro sąlygoms. Neabejotini berėmių valytuvų pranašumai, palyginti su tradicinėmis valytuvais, yra lygesnė prispaudimo jėga per visą valytuvo ilgį ir tai, kad jos turi mažiau užšąlančių jungčių. Šios savybės leidžia prisitaikyti prie priekinio stiklo išlinkimo ir geresnio funkcionalumo esant žiemos šalčiams.

Bosch Aerotwin valytuvai pagamintos iš patentuoto Power Protection Plus gumos mišinio, kuris užtikrina valymą be dryžių, tylų veikimą ir ilgesnį tarnavimo laiką. Dėl patogios adapterių sistemos Bosch Aerotwin laikiklius montuoti paprasta ir lengva. Šiuos valytuvus galima įsigyti beveik visiems automobiliams, įskaitant elektromobilius ir hibridus!

Ar galima įtakoti valytuvų tarnavimo laiką?

Nieko nepakeisi - valytuvų šluostės yra susidėvinti automobilio dalis. Tačiau pratęsti tarnavimo laiką galima atlikus daugybę praktinių veiksmų.

Vienas iš svarbiausių veiksmų, siekiant pratęsti valytuvų tarnavimo laiką – nenaudoti jų ant sauso priekinio stiklo. Taigi neturėtumėte taupyti stiklo plovimo skysčio! Jei valysite sausai (arba labai taupydami langų skystį), valytuvai greitai susidėvės ir stiklas gali būti subraižytas, nes skystis padeda nuplauti druskas ir smėlį. Rudenį svarbu nepamiršti į užpildyti plovimo skysčio talpyklą  - žieminiu, šalčiui atsparų plovimo skysčiu, o pavasarį savo ruožtu vasariniu skysčiu, kuris geriau veikia, pavyzdžiui, vabzdžių nešvarumus.

Kaip jau minėjome anksčiau, priekinio stiklo švara taip pat turi įtakos valytuvų tarnavimo laikui. Jei ant stiklo paviršiaus yra įsisenėjusių dėmių, pavyzdžiui, paukščių išmatų, dervos ar vabzdžių liekanų, valytuvų šluostės nuolat trinasi į jas, todėl pamažu pažeidžiamos guminės dalys ir atsiranda dryžiai.

Taip pat norime priminti, kad ant priekinio stiklo susikaupusio sniego sluoksnio nenuvalykite vien valytuvų pagalba. Jei taip bandysite valyti sniegą, guminės valytuvų dalys, prilipusios prie priekinio stiklo, lengvai plyš, o gausus sniegas įtemps valytuvų svirtis. Taigi, valydami priekinį stiklą, naudokite sniego šepetėlį ir ledo grandiklį.

Komentarai

Komentarų nėra!

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus paskelbtas. Privalomi laukai yra pažymėti*
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
To top

Naujos paskyros registravimas

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba atstatyti slaptažodį