Priekinio Stiklo Priežiūra Žiemą

Paskelbta: person Paskelbė: Prestone, AE comment Komentarų: 0 Peržiūrų: 3207

Maksimalų matomumą bet kokiu oru gali užtikrinti aukštos kokybės žieminis langų plovimo skystis.

Vandens purslai iš po automobilio ratų, druska ir eismo purvas - tik keletas medžiagų, kurias žiemos mėnesiais rasite ant savo automobilio priekinio stiklo. Norint užtikrinti maksimalų matomumą bet kokiu oru, labai svarbu, kad jūsų automobilio langų apiplovimo bakelis visada būtų papildytas aukštos kokybės žiemai tinkamu plovimo skysčiu.

Kodėl žiemą toks svarbus priekinio stiklo plovimas?

Priekinio stiklo plovimas yra techninės apžiūros dalis ir nesvarbu koks oras jis yra teisiškai privalomas. Žiemą kelyje paprastai būna daugiau purvo, kartu su druska ir kelio dangos purškimu, kurį iš po ratų išmeta priekyje važiuojantys lengvieji automobiliai ir sunkvežimiai, gali rimtai sumažinti jūsų matomumą. Taip pat saulė ir dryžiai ant blogai nuvalyto stiklo gali apakinti, ypač kai saulė yra žemai ties horizontu. Žieminis stiklo plovimo skystis greitai pašalins nešvarumus, neleis užšalti purkštukams ir padės pašalinti ledą nuo priekinio stiklo, kai temperatūra naktį kris žemiau nulio.

Į ką turite atkreipti dėmesį perkant žieminį stiklo plovimo skystį?

Patikrinkite etiketę dėl apsaugos nuo užšalimo ir valymo savybių. Idealiu atveju apsauga nuo užšalimo turėtų būti žemesnė už temperatūrą, kurią greičiausiai patirsite - kaip taisyklė ieškokite langų apiplovimo skysčio, kuris užšąla žemesnėje nei -20° C temperatūroje.

Kaip patikrinti langų apiplovimo skysčio bakelio lygį? 

Dauguma šiuolaikinių automobilių jums pasakys, kai baigsis stiklo apiplovimo skystis - prietaisų skydelyje tam yra skirta lemputė. Automobilio stiklo apiplovimo skysčio bakelį galima rasti po variklio dangčiu, o ant dangtelio paprastai yra šis simbolis: 

Radę  stiklo apiplovimo bakelio dangtelį, nuimkite jį ir patikrinkite lygį rankiniu būdu, arba jei tai padaryti sunku ir jis nesimato, įpilkite apiplovimo skysčio, kol pasirodys skysčio lygis. 

Atminkite: nesupainiokite stiklo apiplovimo ir aušinimo skysčio bakelių, nes skysčiai yra labai skirtingi, todėl jų maišymas gali būti pavojingas. Jei kyla abejonių, kreipkitės į ekspertus patarimo. 

Patarimas: Įsitikinkite, kad vidinis stiklas taip pat yra švarus, naudokite geros kokybės automobilio stiklų valiklį ir švarius popierinius ar mikropluošto rankšluosčius. Tai tikrai gali padėti sumažinti akinimą nuo saulės ar artėjančių priekinių žibintų važiuojant naktį.

Komentarai

Komentarų nėra!

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus paskelbtas. Privalomi laukai yra pažymėti*
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
To top

Naujos paskyros registravimas

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba atstatyti slaptažodį