Važiavimas žiemą: aušinimo skystis / antifrizas

Paskelbta: person Paskelbė: Prestone, AE comment Komentarų: 0 Peržiūrų: 1827

Ištisus metus, bet kokiu oru, jūsų automobiliui reikia aušinimo skysčio / antifrizo, tam  kad variklis neperkaistų ar užšaltų.

Iš visų metų laikų, žiema, sukuria sunkiausias vairavimo sąlygas ir gali būti ypač sunki jūsų automobiliui. Klastingas oras kartu su tamsiais vakarais gali paversti vairavimą pavojingu, todėl gyvybiškai svarbu pasiruošti ir paruošti savo automobilį dar neprasidėjus  sezonui.

PARUOŠKITE AUTOMOBILĮ ŽIEMOS VAŽIAVIMUI

 Yra svarbu išlaikyti savo automobilį geroje būklėje ištisus metus, tačiau ypač žiemą. Tuo metu, kai ekstremalūs orai gali užklupti bet kurią akimirką, jūsų automobilis turi būti paruoštas ir paruoštas blogiausiam. Šie patikrinimai padės įsitikinti, ar jūsų automobilis yra paruoštas net sunkiausioms žiemos sąlygoms.

AUŠINIMO SKYSTIS / ANTIFRIZAS

 Ištisus metus, bet kokiu oru, jūsų automobiliui reikia aušinimo skysčio / antifrizo, tam  kad variklis neperkaistų ar užšaltų. Variklyje naudojant kokybišką Prestone aušinimo skystį / antifrizą, variklis bus apsaugotas nuo visų kraštutinumų, nuo -37° C iki +129° C ir taip pat bus apsaugotas nuo korozijos.  

Ką jis daro? 

 Aušinimo skystis / antifrizas yra toks pat svarbus kaip variklio alyva, ir jai važiuojate be jo, galite stipriai pakenkti automobilio varikliui. Net kai yra žiema, aušinimo skystis / antifrizas padeda išlaikyti variklį šaltą ir apsaugo variklį nuo perkaitimo. Tinkamai aušinamas variklis veiks tinkamoje temperatūroje - išlaikydamas degalų efektyvumą ir reguliuodamas išmetamų teršalų kiekį bei užtikrindamas, kad jis dirba tinkamai.  

 Tomis šaltomis  žiemos naktimis, kai jūsų vargšas senas automobilis paliktas šaltyje, aušinimo skystis / antifrizas neleis aušinimo sistemai užšalti. Jei įtariate, kad aušinimo sistema užšalusi, neužveskite variklio; verčiau kreipkitės pagalbos ir patarimo į profesionalų mechaniką.

Kaip dažnai reikia jį papildyti? 

 Svarbu reguliariai patikrinti aušinimo skysčio / antifrizo lygį ir rekomenduojama atlikti greitą patikrinimą kas vieną ar dvi savaites. Automobiliai natūraliai praranda dalį aušinimo skysčio / antifrizo, todėl turėtumėte tikėtis jį retkarčiais papildyti.

 Jei pastebite, kad kiekvieną kartą tikrindami lygį, turite įpilti aušinimo skysčio / antifrizo, tai gali reikšti, kad sistemoje yra nuotėkis, tokiu atveju turėtumėte kreiptis į profesionalų mechaniką. Jei nesate tikri, kaip patikrinti aušinimo skysčio / antifrizo lygį aušinimo skysčio / antifrizo testeris gali padėti išbandyti ir papildyti.

Kokia geriausia aušinimo skysčio / antifrizo koncentracija? 

Dauguma aušinimo skysčių / antifrizų yra paruošti naudoti, o tai reiškia, kad jo nereikia atskiesti. Paruošta naudoti Prestone aušinimo skystis / antifrizas yra 50% aušinimo skysčio / antifrizo ir 50% vandens mišinys. Šis mišinys 50:50 apsaugos jūsų automobilio variklį nuo -37° C iki + 129° C, taip pat apsaugo variklį nuo korozijos penkerius metus arba 240 000 km (150 000 mylių).

Kaip papildyti antifrizą?  

Pakelkite variklio dangtį ir suraskite aušinimo skysčio / antifrizo išsiplėtimo bakelį. Jį lengva atpažinti nes dažniausiai jame yra ryškios spalvos skystis, tačiau jei kyla sunkumų, skaitykite automobilio naudotojo vadovą. Prieš atsukdami dangtelį, įsitikinkite, kad automobilio variklis yra šaltas -  aušinimo skysčio / antifrizo darbinė temperatūra maždaug 90° C, todėl tokios temperatūros yra labai pavojingas.  

Priklausomai nuo naudojamo aušinimo skysčio / antifrizo tipo, gali tekti pirmiausia jį praskiesti. Pasirinkitę Prestone paruoštą naudoti aušinimo skystį / antifrizą galėsite jį pilti tiesiai.

Įpylę aušinimo skysčio / antifrizo ir tarp „min“ ir „max“ žymių, tvirtai užsukite dangtį.

Prestone aušinimo skystis

Toje pačioje kategorijoje

Susiję pagal žymes

Komentarai

Komentarų nėra!

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus paskelbtas. Privalomi laukai yra pažymėti*
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
To top

Naujos paskyros registravimas

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba atstatyti slaptažodį