Akumuliatorių priežiūros patarimai – ne tik žiemai

Paskelbta: person Paskelbė: Varta, TS comment Komentarų: 0 Peržiūrų: 1065

 Pastaruosius metus automobilio akumuliatoriaus gedimai tapo dažniausia priverstinio sustojimo priežastimi. 

Šiuolaikiniai automobiliai tampa patikimesni ir pasižymi didesniu našumu, tačiau tuo pačiu elektros vartotojų automobiliuose daugėja. Iki devintojo dešimtmečio dažna gedimų priežastis buvo nuleista padanga arba mechaninis defektas. Tačiau per pastaruosius metus automobilio akumuliatoriaus gedimai tapo dažniausia priverstinio sustojimo priežastimi. Šiandien baterijos yra keturis kartus dažniau gedimo priežastis nei praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio viduryje. To priežastis dažnai yra prasta akumuliatoriaus priežiūra arba laiku nepakeistas akumuliatorius, todėl vairuotojai gali išlikti mobilūs tik tinkamai prižiūrėdami akumuliatorių.

Tinkama priežiūra yra būtina, siekiant maksimaliai padidinti savo automobilio akumuliatoriaus tarnavimo laiką.

Įkrovos lygis

Nepriklausomai nuo kokio tipo starterio akumuliatorius naudojamas: jūs visada turėtų užmesti akį į įkrovos lygį tam, kad išlaikyti aukščiausią įmanomą akumuliatoriaus talpą. Patikimas ir tinkamas akumuliatoriaus įkrovimas gali žymiai pailginti jo tarnavimo laiką.

Jei transporto priemonė stovi ilgą laiką arba žiemos metu negalima naudoti (motociklas, keturratis ir t.t.), įtampos kritimo ir žalingo gilaus iškrovimo galima išvengti naudojant tinkamą įkroviklį. Geri akumuliatorių įkrovikliai gali nustatyti akumuliatoriaus įkrovimo talpą ir turėti automatinį įkrovimo srovės valdymą. Jei transporto priemonė naudojama retkarčiais, įkrovimas maždaug kas du mėnesius palaiko akumuliatoriaus veikimą ir prailgina jo tarnavimo laiką.

 Reguliarus įkrovimo lygio tikrinimas

Trumpos kelionės labai apkrauna akumuliatorius – ypač šaltu oru. Esant žiemos temperatūrai, visų akumuliatorių veikimas yra apribotas dėl cheminių priežasčių, o generatorius gali nepakankamai įkrauti važiuojant tik nedideliais atstumais. Todėl dar svarbiau reguliariai tikrinti automobilio akumuliatorių įkrovimo lygį. Priekinių žibintų patikrinimas suteikia apytikslį įspūdį apie akumuliatoriaus įkrovimo lygį. Jei išjungus variklį priekiniai žibintai greitai patamsėja, akumuliatorių reikia kuo greičiau įkrauti. Idealiu atveju jūsų dirbtuvės turėtų reguliariai atlikti profesionalų įkrovimo lygio patikrinimą.

 Saugumas svarbiau nei ekonomiškumas

Nenaudojant elektros vartotojų, tokių kaip sėdynių ir vairo šildytuvai, sumažėja degalų sąnaudos ir mažiau apkraunamas akumuliatorius. Jei įmanoma, išjunkite tik tuos elektrinius komponentus, kurie yra naudojami komfortui, nebent jie yra absoliučiai būtini. Tai labai prisideda prie geresnio energijos valdymo transporto priemonėje ir padidina akumuliatoriaus įkrovimui skirtos energijos kiekį.

Pirmenybė turėtų būti teikiama sistemoms, kurios naudojamos kelių eismo saugumui užtikrinti. Todėl sutemus priekiniai žibintai turėtų likti įjungti. Svarbūs su sauga susiję elektroniniai prietaisai taip pat turėtų likti aktyvuoti. Ilgesnių kelionių metu akumuliatorius greitai įkraunamas – net ir važiuojant nedideliu greičiu. Net esant 2000 aps./min., generatorius suteikia akumuliatoriui du trečdalius maksimalios energijos.

Švari montavimo vietos aplinka 

Švari aplinka akumuliatoriaus montavimo vietoje padeda sumažinti savaiminio išsikrovimo tendenciją, nes kartu su drėgme esantys nešvarumai šalia akumuliatoriaus gnybtų gali paskatinti nuotėkio sroves. Išvalius gnybtus ir jungtis išvengiama kontaktų korozijos, sumažinamas kontaktų pasipriešinimas, todėl pagerėja įkrovimo ir šalto užvedimo galimybės.

Priežiūros nereikalaujančių akumuliatorių technologijos - ką reikia žinoti

Beveik visi švino rūgšties akumuliatoriai, nesvarbu, ar tai klasikiniai šlapio tipo akumuliatoriai (SLI), ar modernūs AGM akumuliatoriai, dabar nereikalauja priežiūros. Tai reiškia, kad papildyti distiliuotu vandeniu nebūtina. Bet kokiu atveju tai turėtų daryti ne mėgėjai, o jūsų dirbtuvės. Tačiau šiek tiek atsargumo pailgina akumuliatoriaus tarnavimo laiką, o reguliarus įkrovimo lygio patikrinimas padeda aptikti silpną akumuliatorių prieš gilų iškrovimą.

Žymės Varta Ctek Osram

Komentarai

Komentarų nėra!

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus paskelbtas. Privalomi laukai yra pažymėti*
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
To top

Naujos paskyros registravimas

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba atstatyti slaptažodį