Variklinės alyvos paskirtis

Paskelbta: person Paskelbė: Liqui Moly, TS comment Komentarų: 0 Peržiūrų: 2403

Kodėl svarbu naudoti tinkamą alyvą? Ar variklinė alyva gali padėti sutaupyti pinigų ir kodėl ją reikia keisti? LIQUI MOLY turi atsakymus. 

Transporto priemonės variklis visada turi būti pakankamai suteptas. Apsauginė tepimo plėvelė sumažina judančių mechanizmų mechaninę trintį ir neleidžia metalui liestis su metalu. Be alyvos variklis būtų rimtai pažeistas per kelias sekundes. Tinkama variklio alyva turi garantuoti tepimą visomis variklio veikimo sąlygomis ir apkrovomis. Jo klampumas turi būti kuo mažesnis esant dideliam šalčiui, kad būtų lengviau užvesti ir kuo greičiau pasiekti visus svarbius variklio tepimo taškus. Kita vertus, esant itin aukštai temperatūrai, tepimo plėvelė neturi plyšti, nes tai sugadintų variklį.

Kodėl reikia keisti variklio alyvą

Reguliarus alyvos keitimas prailgina variklio ir transmisijos tarnavimo laiką. Laikui bėgant variklio alyva sunaudojama ir užsiteršia, pavyzdžiui, praskiedziama degalais ar vandens kondensatu, natūralaus alyvos senėjimo ir mechaninio dilimo.

Tepimas

Svarbiausia variklio alyvos užduotis yra sutepti mechaninius variklio komponentus. Jis skirtas sumažinti trintį tarp judančių dalių ir taip sumažinti nusidėvėjimą iki minimumo. Uždaros tepimo plėvelės susidarymas yra būtinas norint išvengti variklio pažeidimų dėl metalo į metalą kontakto.

Aušinimas

Variklio alyva prisideda prie variklio komponentų aušinimo. Jis užtikrina šilumos išsklaidymą variklyje, kad būtų išvengta perkaitimo.

Valymas

Variklio alyva taip pat turi išvalyti variklį. Degimo likučius, metalų trinties medžiagą ir nuosėdas surenka alyva ir transportuoja į alyvos filtrą.

Sandarinimas

Variklinė alyva palaiko stūmoklio žiedų ir degimo kameros sandarinimą, ir taip apsaugo nuo teršalų patekimo į variklį.

Korozijos inhibitorius

Variklinė alyva sudaro apsauginę plėvelę ant metalinių paviršių. Taip išvengiama oro įtakos, o variklis apsaugomas nuo agresyvių degimo produktų.

Aplinkos apsauga

Šiuolaikinės alyvos riboja degalų sąnaudas ir su tuo susijusias teršalų emisijas. Be to, šiuolaikinėse variklinėse alyvose nėra chloro ir sunkiųjų metalų, todėl jas galima lengvai apdoroti ir naudoti pakartotinai.

Eismo saugumas

Visų variklio komponentų sutepimas užtikrina patikimą variklio veikimą, taigi ir aukštesnį eismo saugumo lygį.

Kodėl svarbu naudoti tinkamą alyvą?

Kiekvienas variklis yra skirtingas, todėl turi skirtingus alyvos poreikius. Naudojant netinkamą alyvą, kurios klampumas yra netinkamas, negali susidaryti tinkamas alyvos slėgis, o tai gali sugadinti variklį. Papildomos neigiamos pasekmės yra garantijos praradimas, didėjančios degalų sąnaudos, padidėjusi gedimo rizika, trumpesnis variklio tarnavimo laikas ir kietųjų dalelių filtro bei katalizinio konverterio sunaikinimas.

Ar variklinė alyva gali padėti sutaupyti pinigų?

Kokią alyvą reikia naudoti? Yra daug tiekėjų, siūlančių tiek pigius, tiek brangius produktus. Natūralu, kad norite išleisti kuo mažiau pinigų, todėl perkate pigią alyvą. Tačiau tai gali jums kainuoti daug daugiau. Priežastis: pigi alyva neatitinka visų gamintojo specifikacijų ir turi mažesnes eksploatacinių savybių atsargas. Todėl ji sunaudojama greičiau ir turi būti keičiama dažniau. Kita vertus, aukštos kokybės LIQUI MOLY variklinė alyva dažnai viršija gamintojo specifikacijas ir prailgina variklio tarnavimo laiką

Alyvos priedai

Variklinėje alyvoje yra individualus priedų paketas, priklausantis nuo automobilio gamintojo specifikacijos. Svarbu, kad naudotumėte savo automobiliui tinkamą alyvą, nes kiekvienas variklis turi skirtingus reikalavimus.

Komentarai

Komentarų nėra!

Parašykite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus paskelbtas. Privalomi laukai yra pažymėti*
Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis
To top

Naujos paskyros registravimas

Jau turite paskyrą?
Prisijunkite arba atstatyti slaptažodį